Een nieuwe kijk op tegels

Mosa breidt haar digitale aanbod uit met de 3D-tegelviewer

Wanneer architecten en ontwerpers op zoek zijn naar de juiste tegels voor hun projecten, doen ze vaak online onderzoek om de benodigde monsters te kiezen. Foto's bieden een eerste indruk, maar je ziet in principe alleen een kleur. Ze laten niets zien van het patroon of reliëf van de tegel. Koninklijke Mosa tilt foto's nu naar een hoger niveau en introduceert een nieuwe kijk op tegels. De tegelfabrikant helpt architecten en ontwerpers om de juist tegel nog sneller te vinden – met de 3D-tegelviewer.

Story image

Gebruikers kunnen met de 3D-tegelviewer heel gemakkelijk meer kenmerken van een specifieke tegel zien. Door gewoon op de tegel te klikken, kun je het dessin, reliëf en de dikte van de tegel zien. Maar de viewer biedt nog meer voordelen: je kan meer dan één tegel bekijken, waardoor je een beter en realistischer beeld krijgt van het totale effect van de tegels in een oppervlak. En dit alles in driedimensionale weergave. Vooral voor tegels met een uniek reliëf wordt hiermee een bijna levensechte online gebruikerservaring gecreëerd. Voor architecten en ontwerpers betekent dit dat ze de beste monsters voor hun projecten sneller en efficiënter kunnen kiezen.

De 3D-tegelviewer maakt gebruik van de nieuwste webtechnologie: gebruikers hoeven geen software te installeren. Bovendien is de viewer geïntegreerd in de website van Mosa en is deze toegankelijk via elke browser. De viewer is beschikbaar voor alle Mosa-tegels. Bepaalde tegels lenen zich door hun individuele ontwerp perfect om meer te weten te komen over hun effect: de Quartz-collectie biedt een uniek reliëf met kristalachtige deeltjes. Kenmerken die moeilijk te zien zijn op een foto, maar in 3D is het effect niet te missen.

De Terra Tones-collectie onderscheidt zich door haar vlammenpatroon. Elke tegel is uniek en heeft een ander dessin. In de 3D-viewer kunnen gebruikers dit vlammeneffect zien en ook de richting ervan veranderen – net alsof ze een ander monster zouden kiezen en aan het oppervlak zouden toevoegen.

En als het effect van een geglazuurd oppervlak moet worden benadrukt, is de Classics Kho Liang Ie-collectie de beste keuze. In de viewer is dit perfect te zien.

Mosa's 3D-tegelviewer is de nieuwste uitbreiding van Mosa's digitale aanbod. Samen met de Mosa Viewer App en de Mosa Pattern Generator verbetert de viewer de klantervaring en ondersteunt architecten en ontwerpers op efficiëntere wijze bij het maken van de juiste keuze voor hun projecten. https://vimeo.com/358984723

Meer informatie, waaronder foto's in hoge resolutie, kunt u verkrijgen via Joy Moonen
joy.moonen@mosa.com

+ 31 (0)43 368 88 39
www.mosa.com

Over Mosa
Bij Mosa hebben we passie voor keramiek. Al meer dan 130 jaar produceren we tegels uit de zuiverste grondstoffen en met de magie van innovatief Nederlands design. We omarmen de Cradle to Cradle®- filosofie en streven ernaar om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen zodat zij wereldwijd kenmerkende gebouwen kunnen ontwerpen die de tand des tijds doorstaan. In meer dan vijftig landen verspreid over vier continenten prijken onze tegels op wanden, vloeren, gevels en terrassen van particuliere, commerciële en openbare gebouwen, zowel binnen als buiten.

Onze tegels zijn ontworpen om de tand des tijds te doorstaan. Bij Mosa blijven we naar de toekomst kijken omdat milieu, duurzaamheid en het welzijn van de volgende generaties belangrijk zijn voor ons. Wij ondernemen volgens de Cradle to Cradle-filosofie. Met deze circulaire aanpak kunnen we een positieve bijdrage leveren aan onze maatschappij, onze economie en onze planeet. Bijna onze hele tegelcollectie is Cradle to Cradle-gecertificeerd. Hierdoor speelt Mosa een belangrijke rol bij het verkrijgen van keurmerken voor duurzame bouw