Gevel in keramiek

Mosa Facades reikt duurzame oplossingen aan voor gevelrenovatie

Een gevel in keramiek? Knapper dan je denkt! Met Mosa Facades kan je esthetisch alle kanten uit – van ongeglazuurd en natuurlijk mat tot geglazuurd in verschillende glansgradaties, kleuren en motieven. Bovendien teken je telkens voor een duurzame en innovatieve oplossing. Ontdek de verschillende geveltegels en laat je verrassen door de veelzijdigheid van pure keramiek.

Mosa Facades, een onderdeel van Mosa, heeft jarenlange ervaring in de ontwikkeling van keramische geveltegels. De gevels van Mosa bieden een grote ontwerpvrijheid. Zo kan je de keramische tegels verankeren of geventileerd verwerken. De oersterke maar lichtgewicht tegels zijn vandaag dan ook geëvolueerd tot een volwaardig alternatief bij gevelrenovatie of nieuwbouw.

• Duurzame renovatie

Renovatie blijft erg actueel, zowel in de woning- als utiliteitsbouw. Het toepassen van na-isolatiesystemen met een keramische schil is Mosa’s innovatieve oplossing: esthetisch én efficiënt. Keramische gevelbekleding oogt mooi en is stoot-, kleur- en vormvast, weerbestendig en duurzaam. Zo verhoog je de energie-efficiëntie en zorg je voor een beter binnenklimaat. De ongeglazuurde fijnkeramische tegels van Mosa hebben een natuurlijke matheid en zijn uitermate geschikt als gevelbekleding. Bovendien zijn de geventileerde gevelsystemen van Mosa – als eerste en enige ter wereld – Cradle to Cradle Silver® gecertificeerd.

• Tijdloze look

De gevel is allesbepalend voor de uitstraling van een gebouw. Met Mosa Facades lever je een tijdloos visitekaartje af. Ga je voor een indrukwekkend lijnenspel met een open voeg en kaarsrechte tegels? Of kies je voor zichtbare verankering die eigentijds mee geïntegreerd wordt in de gevel? De ontwerpmogelijkheden zijn ruim en inspireren je tot een karaktervolle gevel in keramiek.

Over Mosa.

Koninklijke Mosa in Maastricht is een toonaangevende tegelproducent die zich vooral op de internationale architectuurmarkt richt. Design, functionaliteit, duurzaamheid en professionaliteit vormen de kern van het bedrijf. Mosa heeft ruim 130 jaar ervaring in het vervaardigen van keramiek en ontwikkelt unieke technologieën voor de productie van wand- en vloertegels. Het ontwerp- en productieproces (in Maastricht) vindt in eigen beheer plaats, zodat dit proces compact en flexibel blijft.

Verantwoord omgaan met het milieu staat centraal bij Mosa. Dat stopt niet bij de ontwikkeling en productie van de tegels, maar gaat veel verder, inclusief recycling van de tegels die allemaal Cradle to Cradle Silver® gecertificeerd zijn.

Voor meer info

Mosa. I Joy Moonen I

Tel. +31 43 368 88 39 I Joy.Moonen@mosa.nl I www.mosa.com