Innovatieve tegelcollecties ‘Solids’ en ‘Scenes’ voor inspirerende projecten

Vloeren met een verhaal

Met de nieuwe collecties Solids en Scenes laat tegelproducent Mosa zijn talent voor design zien. Bij Solids in het groot, met robuuste formaten die een verhaal vertellen over de voegen heen. Bij Scenes in het klein, met een elegante uitstraling en een nostalgische knipoog. Daarbij verliest de keramiekspecialist nooit zijn ambitie uit het oog: inspirerende collecties aanreiken voor authentieke keramische vloeren en wanden, tijdloos en met een eigentijdse twist.

Mosa Solids, verhaal over de voegen heen
Mosa Solids creëert een intrigerend vloerbeeld. De afzonderlijke tegels hebben een unieke textuur, maar zijn in kleur en formaat zo goed op elkaar afgestemd dat ze de schijn wekken uit één stuk te bestaan. Het patroon negeert de voegen en vloeit als het ware over de tegels, waardoor Solids een vernieuwend vloerbeeld tekent.

De natuurlijke overloop van kleur en textuur doet de tegels ook groter lijken – handig in kleine ruimtes. Solids geeft projecten een zekere dynamiek, waarbij je kan spelen met verschillende formaten en een eigen patroon kan creëren. Het oppervlak blijft mooi egaal, of je nu voor een zachte of robuuste look kiest.

In totaal telt Solids 12 kleuren, waarbij elke tegel bestaat uit een midden- en donkere kleurtoon of een midden- en lichte kleurtoon. De natuurlijke kleuren en subtiele gradaties geven instant warmte en diepte aan vloeren en wanden. Achter deze nieuwe collectie schuilt dan ook een ingenieus productieproces, waarbij een combinatie van granulaat, fijne en grove vlokken wordt samengeperst en bij hoge temperaturen gesinterd.

Het resultaat is een unieke en authentieke tegel, 100% natuurlijk, sterk en slijtvast. Afhankelijk van de toepassing, kan je kiezen tussen een vlak oppervlak of een microreliëf. Het verschil kan je nauwelijks met het oog zien, maar toch heeft het microreliëf uitstekende eigenschappen voor gebruik in projecten met veel verkeer en onderhoud, bijvoorbeeld in luchthavens en treinstations.

Praktische info

• Kleuren: vivid white, clay grey, agate grey, stone grey, basalt grey, graphite black, sand beige, deep ochre, rust red, jade grey, forest grey, earth brown

• Formaten: 60 x 60 cm, 30 x 60 cm, 20 x 30 cm, 10 x 60 cm, 20 x60 cm

• Oppervlakken: vlak en microreliëf

 

Mosa Scenes, kleine tegel met grote impact
Mosa Scenes is een speeltuin voor projectontwerpers. Deze nieuwe collectie van Mosa gaat eigenwijs tegen de trend van grote afmetingen in en brengt tegels van 15 op 15 cm. Een kleine tegel dus, maar met een grote impact die je zelf kan sturen. Zo brengt Mosa de reeks uit in 8 kleurgroepen – 4 koele, 4 warme – en 4 texturen per groep, van fijn poederachtig klei tot een grover, zanderig oppervlak.

Hoe je de tegels ook rangschikt, het resultaat is altijd goed. Door de tegels individueel of in combinatie toe te passen, creëer je vanzelf een scene. De variaties zijn eindeloos – van een strak en ritmisch patroon tot een expressief geheel met verschillende tinten en texturen. Combineer drie tegels uit een kleurgroep voor een zachte opbouw, elegant en subtiel. Of doorbreek het ritme en leg meer dynamiek met de vierde toon erbij.

De variaties worden verkregen door kleur, zand en steentjes toe te voegen aan de keramiek. Zo ontstaan op heel natuurlijke wijze patronen waarvan er niet een hetzelfde is. Mosa kiende het productieproces heel precies uit, waardoor de tegels optisch samenvloeien en naadloos op elkaar aansluiten. In een grote ruimte versterken de kleuren elkaar nog meer, terwijl je in een kleine ruimte een rijke opbouw van tinten en texturen kan creëren.

Praktische info

• Kleurgroepen: white grey, cool grey, green grey, dark anthracite, mid beige, warm ochre, warm grey, dark brown

• Texturen: grain, clay, sand, grit

• Formaat: 15 x 15 cm

• Oppervlakken: vlak en microreliëf

 

Over Mosa
Koninklijke Mosa in Maastricht is een toonaangevende tegelproducent die zich vooral op de internationale architectuurmarkt richt. Design, functionaliteit, duurzaamheid en professionaliteit vormen de kern van het bedrijf. Mosa heeft 130 jaar ervaring in het vervaardigen van keramiek en ontwikkelt unieke technologieën voor de productie van wand- en vloertegels. Het ontwerp- en productieproces (in Maastricht) vindt in eigen beheer plaats, zodat dit proces compact en flexibel blijft.

Verantwoord omgaan met het milieu staat centraal bij Mosa. Dat stopt niet bij de ontwikkeling en productie van de tegels, maar gaat veel verder, inclusief recycling van de tegels die trouwens Cradle to Cradle Silver® gecertificeerd zijn.

 

Voor meer info
Mosa I Véronique Rondagh I
Tel. +31 43 368 92 44 I veronique.rondagh@mosa.nl I www.mosa.nl