Keramiekspecialist Mosa verrast met innovatieve collecties ‘Solids’ en ‘Scenes’

Vloeren met een verhaal

Met de nieuwe collecties Solids en Scenes laat tegelproducent Mosa zijn talent voor design zien. Bij Solids in het groot, met robuuste formaten die een verhaal vertellen over de voegen heen. Bij Scenes in het klein, met een elegante uitstraling en een nostalgische knipoog. Daarbij verliest de keramiekspecialist nooit zijn ambitie uit het oog: inspirerende collecties aanreiken voor authentieke keramische vloeren en wanden, tijdloos en met een eigentijdse twist.

 

Mosa Solids, verhaal over de voegen heen
Met Mosa Solids teken je voor een intrigerend vloerbeeld. De afzonderlijke tegels hebben een unieke textuur, maar zijn in kleur en formaat zo goed op elkaar afgestemd dat ze de schijn wekken uit één stuk te bestaan. Het patroon negeert de voegen en vloeit als het ware over de tegels, waardoor Solids een vernieuwend vloerbeeld creëert.

De natuurlijke overloop van kleur en textuur doet de tegels ook groter lijken – handig in kleine ruimtes. Solids geeft je interieur een zekere dynamiek, waarbij je kan spelen met verschillende formaten en je je eigen patroon kan creëren. Het oppervlak blijft mooi egaal, of je nu voor een zachte of robuuste look kiest.

In totaal telt Solids 12 kleuren, waarbij elke tegel bestaat uit een midden- en donkere kleurtoon of een midden- en lichte kleurtoon. De natuurlijke kleuren en subtiele gradaties geven instant warmte en diepte aan je vloer of wand. Achter deze nieuwe collectie schuilt dan ook een ingenieus productieproces, waarbij een combinatie van granulaat, fijne en grove vlokken wordt samengeperst en bij hoge temperaturen gesinterd (vormgegeven door verhitting).

Het resultaat is een unieke en authentieke tegel, 100% natuurlijk, sterk en slijtvast. Afhankelijk van de toepassing, kan je kiezen tussen een vlak oppervlak of een microreliëf. Het verschil kan je nauwelijks met het oog zien, maar dat neemt niet weg dat het microreliëf uitstekende eigenschappen kan uitspelen (antislip, gemakkelijk in onderhoud). Zo lenen de tegels zich ook perfect voor je badkamer.

Praktische info

• Kleuren: vivid white, clay grey, agate grey, stone grey, basalt grey, graphite black, sand beige, deep ochre, rust red, jade grey, forest grey, earth brown

• Formaten: 60 x 60 cm, 30 x 60 cm, 20 x 30 cm, 10 x 60 cm, 20 x60 cm

• Oppervlakken: vlak en microreliëf

• Prijs op aanvraag

 

Mosa Scenes, ontwerp zelf je vloeren en wanden
Mosa Scenes? Dat is een speeltuin voor interieurliefhebbers. Deze nieuwe collectie van Mosa gaat eigenwijs tegen de trend van grote afmetingen in en brengt tegels van 15 op 15 cm. Een kleine tegel dus, maar met een grote impact die je zelf kan sturen. Zo brengt Mosa de reeks uit in 8 kleurgroepen – 4 koele, 4 warme – en 4 texturen per groep, van fijn poederachtig klei tot een grover, zanderig oppervlak.

Hoe je de tegels ook rangschikt, het resultaat is altijd goed. Door de tegels individueel of in combinatie toe te passen, creëer je vanzelf een scene. De variaties zijn eindeloos – van een strak en ritmisch patroon tot een expressief geheel met verschillende tinten en texturen. Met Mosa Scenes laat je in een handomdraai een omgeving ontstaan. Combineer drie tegels uit een kleurgroep voor een zachte opbouw, elegant en subtiel. Of doorbreek het ritme en leg meer dynamiek met de vierde toon erbij.

De variaties worden verkregen door kleur, zand en steentjes toe te voegen aan de keramiek. Zo ontstaan op heel natuurlijke wijze patronen waarvan er niet een hetzelfde is. Mosa kiende het productieproces heel precies uit, waardoor de tegels optisch samenvloeien en naadloos op elkaar aansluiten. In een grote ruimte versterken de kleuren elkaar nog meer, terwijl je in een kleine ruimte een rijke opbouw van tinten en texturen kan creëren.

Praktische info

• Kleurgroepen: white grey, cool grey, green grey, dark anthracite, mid beige, warm ochre, warm grey, dark brown

• Texturen: grain, clay, sand, grit

• Formaat: 15 x 15 cm

• Oppervlakken: vlak en microreliëf

• Prijs op aanvraag

 

Talent voor tegels
Mosa en Maastricht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al meer dan 130 jaar verdiept de Nederlandse Koninklijke Mosa zich in de wereld van keramiek. En dat heeft al tot heel wat designprijzen, wereldprimeurs en revolutionaire innovaties geleid – denk aan geïntegreerde ledverlichting, de eerste écht witte tegel of mat geglazuurde wanden.

In 2015 blijft Mosa de mogelijkheden van keramiek verkennen. Marketing Manager Dirk van Lier: “Zo zien we vandaag een terugkeer naar de natuur. Met ons 100% natuurlijk materiaal, cradle to cradle gecertificeerd, sluiten we hier duurzaam bij aan. Wat de kleuren betreft, zien we dat de koele grijstinten steeds vaker plaatsmaken voor warmere tinten. En met een mix van formaten blijft Mosa uitdagen tot creatief gepuzzel. Door de modulaire opbouw van de collecties kan je tal van patronen leggen en je eigen verhaal vertellen.”

 

Over Mosa
Koninklijke Mosa in Maastricht is een toonaangevende tegelproducent die zich vooral op de internationale architectuurmarkt richt. Design, functionaliteit, duurzaamheid en professionaliteit vormen de kern van het bedrijf. Mosa heeft 130 jaar ervaring in het vervaardigen van keramiek en ontwikkelt unieke technologieën voor de productie van wand- en vloertegels. Het ontwerp- en productieproces (in Maastricht) vindt in eigen beheer plaats, zodat dit proces compact en flexibel blijft.

Verantwoord omgaan met het milieu staat centraal bij Mosa. Dat stopt niet bij de ontwikkeling en productie van de tegels, maar gaat veel verder, inclusief recycling van de tegels die trouwens Cradle to Cradle Silver® gecertificeerd zijn.

 

Voor meer info
Mosa I Véronique Rondagh I
Tel. +31 43 368 92 44 I veronique.rondagh@mosa.nl I www.mosa.nl