Keramische tegels bepalen sfeer badkamer

Mosa biedt met wand- en vloertegels evenwicht tussen esthetiek en functionaliteit

Een badkamer is al lang niet meer enkel de plek waar je jezelf wast en je tanden poetst. Het is een ruimte waar je tot rust komt en waar je de zorgen van de dag even kan vergeten. De materialen moeten warmte en rust uitstralen. Maar, als het even kan zijn ze ook makkelijk te reinigen. En we willen natuurlijk ook zonder ongelukken in en uit de douche of het bad kunnen stappen.

Voor de (her)inrichting van badkamers zijn tal van tegels op de markt. De series Mosa Solids, Mosa Scenes en Terra Tones zijn uitermate geschikt voor toepassing in badkamers. We zetten de eigenschappen van de verschillende tegelseries op een rij.

Warmte

In een badkamer speelt warmte een cruciale rol. En dan hebben we het niet alleen over fysieke warmte, maar ook over een warme uitstraling. Een wand- of vloertegel wordt vaak als iets kil gezien, maar dat is onterecht. Zo is er Terra Tones, een serie gebaseerd op de gerenommeerde Terra Maestricht-tegels. Terra Tones is verkrijgbaar in vier kleuren (grijsgroen, middengrijs, antraciet en koel zwart) elk in drie tinten. Door het mixen van die tinten ontstaan verrassende keramische vlakken die een natuurlijke warmte uitstralen.

Ontwerpen

Sfeer is dus alles in een badkamer. Mosa Scenes is een serie waarmee je moeiteloos de juiste ambiance creëert. Omdat deze serie je aanzet om zelf wanden en vloeren te ontwerpen, is ze een onuitputtelijke inspiratiebron voor ontwerpers.

Spelen met het ruimtegevoel

Badkamers zijn er in alle groottes. Bij de meesten onder ons is het echter niet meteen het meest ruime vertrek in de woning. In dat geval kunnen tegels ervoor zorgen dat een kleine kamer ruimer oogt. De natuurlijke overloop van kleur en textuur van Mosa Solids laat de tegels groter lijken waardoor ze een ruimtelijk effect creëren.

Antislip door microreliëf

Blote voeten en natte tegels, het is niet de meest ideale combinatie. Mosa Solids-tegels zijn echter voorzien van een microreliëf. Hoewel je kan het nauwelijks ziet met het blote oog , is het zeer efficiënt om glijpartijen te vermijden terwijl de tegels toch makkelijk te onderhouden zijn.

PRAKTISCHE INFO

Mosa Solids

 • Kleuren: vivid white, clay grey, agate grey, stone grey, basalt grey, graphite black, sand beige, deep ochre, rust red, jade grey, forest grey, earth brown
 • Formaten: 60 x 60 cm, 30 x 60 cm, 20 x 30 cm, 10 x 60 cm, 20 x60 cm
 • Oppervlakken: vlak en microreliëf
 • Vanaf 93,43 euro/m2 incl BTW

Mosa Scenes

 • Kleurgroepen: white grey, cool grey, green grey, dark anthracite, mid beige, warm ochre, warm grey, dark brown
 • Texturen: grain, clay, sand, grit
 • Formaat: 15 x 15 cm
 • Oppervlakken: vlak en microreliëf
 • Vanaf 45,20 euro/m2 incl BTW

Terra Tones

 • Kleurgroepen: grijsgroen (215), middengrijs (206), antraciet (216) en koel zwart (203).
 • Formaten: 60 x 120 cm, 40 x 120 cm, 30 x 120 cm, 20 x 120 cm, 90 x 90 cm, 45 x 90 cm, 60 x 60 cm, 30 x 60 cm, 15 x 60 cm, 10 x 60 cm, 5 x 60 cm.
 • Oppervlakken: vlak
 • Vanaf 93,43 euro/m2 incl BTW

Over Mosa.

Koninklijke Mosa in Maastricht is een toonaangevende tegelproducent die zich vooral op de internationale architectuurmarkt richt. Design, functionaliteit, duurzaamheid en professionaliteit vormen de kern van het bedrijf. Mosa heeft 130 jaar ervaring in het vervaardigen van keramiek en ontwikkelt unieke technologieën voor de productie van wand- en vloertegels. Het ontwerp- en productieproces (in Maastricht) vindt in eigen beheer plaats, zodat dit proces compact en flexibel blijft.

Verantwoord omgaan met het milieu staat centraal bij Mosa. Dat stopt niet bij de ontwikkeling en productie van de tegels, maar gaat veel verder, inclusief recycling van de tegels die allemaal Cradle to Cradle Silver® gecertificeerd zijn.

Voor meer info

Mosa. I Véronique van den Eertwegh- Rondagh I

Tel. +31 43 368 92 44 I veronique.vandeneertwegh@mosa.nl I www.mosa.com