“Keramische tegels van Mosa zijn de meest duurzame”

Mosa wint gouden 'Cradle to Cradle Challenge Award'

“Als het op biologische en technische cycli aankomt, zijn de keramische tegels van Mosa de beste van allemaal.” Een compliment dat kan tellen, als professor Michael Braungart het zegt. Mosa sleepte voor haar duurzaamheidsstrategie de ‘Cradle to Cradle Challenge Award 2017’ in de wacht.

De ‘Cradle to Cradle Challenge Award’ werd uitgereikt tijdens de handelsbeurs 'Celler Werktag'. Een jury van 20 gerenommeerde architecten beoordeelde verschillende aspecten van de duurzaamheidsstrategieën van de deelnemende bedrijven, waaronder het gebruik van milieuvriendelijke grondstoffen, het minimaliseren van water- en energieverbruik, het beperken van schadelijke stoffen en het reduceren van afval in het productieproces. Ook met de betrokkenheid van de werknemers en de arbeidsomstandigheden werd rekening gehouden.

Mosa kwam als winnaar uit de bus. “Het bedrijf is een perfect voorbeeld van hoe de Cradle to Cradle-filosofie moet worden toegepast”, aldus professor Michael Braungart, oprichter en wetenschappelijk CEO van EPEA Internationale Umweltforschung GmbH en mede-ontwikkelaar van de Cradle to Cradle-designfilosofie.

De jury was met name onder de indruk van de manier waarop Mosa zich inzet voor het milieu, waardoor de duurzaamheid van de producten vooropstaat bij het bedrijf. Mosa behaalde als eerste fabrikant van keramische tegels het Cradle to Cradle® Silver-certificaat voor nagenoeg de hele collectie.

Meer informatie over de duurzaamheidsstrategie van Mosa vindt u hier: www.mosa.com/sustainability

Noot voor de redactie. Niet voor publicatie.

Contactgegevens

Royal Mosa :  Joy Moonen I

Tel. +31 43 368 88 39 I Joy.Moonen@mosa.nl I www.mosa.com

RCA PR I Hilde Meus I

Tel. +32 11 590 590 I hilde.meus@rca.be I www.rcapress.be

Over Mosa

Mosa heeft ruim 130 jaar ervaring in de keramische tegelindustrie en produceert tegels voor wanden, vloeren, gevels en terrassen. Doordat het bedrijf voortdurend de grenzen opzoekt van wat mogelijk is met keramiek, zijn de producten vooruitstrevend en innovatief.

Van design tot productieproces is Mosa intensief gericht op duurzaamheid in de zin van Cradle to Cradle®. Er wordt gestreefd naar hergebruik van materialen om afval te verminderen, energie te besparen en maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Mosa werkt met zuivere grondstoffen, een groot recyclingpotentieel, een laag energieverbruik, milieubesparend waterbeheer en goede arbeidsvoorwaarden. Als eerste producent van keramische tegels ter wereld is Mosa erin geslaagd om nagenoeg de hele tegelcollectie Cradle to Cradle® Silver te certificeren. Jarenlang onderzoek en investeringen hebben nog meer resultaten opgeleverd zoals het ISO 14001 certificaat, Dubokeur en een eigen vermelding in de Nationale Milieudatabase. Zo dragen Mosa-tegels ook bij aan duurzame gebouwlabels.

www.mosa.com