Keramische tegels, van nature geschikt voor buiten

Keramische tegels, van nature geschikt voor buiten

De 5 troeven van Mosa XT, duurzame en extra sterke vloertegels in grote formaten

Keramische tegels zijn een natuurlijke én slimme keuze voor buiten, dat bewijst specialist Mosa opnieuw met de collectie XT. Deze vloertegels in grote formaten lenen zich bij uitstek voor intensief gebruik op terrassen, balkons, entrees of in galerijen en tuinen. Een voorstelling, in 5 troeven samengevat.

Design: ongekende ontwerpvrijheid

Keramische tegels bieden architecten een ongekende vrijheid en flexibiliteit in design. Waar materialen als natuursteen beperkt zijn in kleur, trekken keramische buitentegels het register helemaal open. In elk formaat en in elke stijl – van rustiek en klassiek tot modern of avant-gardistisch.

Zelfs op maat kan je werken, om aan te sluiten bij de meest persoonlijke ideeën. Met Mosa XT kan je binnen en buiten ook perfect samenbrengen. Deze tegels zijn in design, afmetingen en kleur volledig afgestemd op de Mosa-tegels voor binnen. Voor wie houdt van een natuurlijke overgang van interieur naar exterieur.

Materiaal: bestand tegen weersinvloeden

Buitentegels krijgen het zwaar te verduren: zon en regen, hitte en vrieskou. Het materiaal moet opgewassen zijn tegen de meest uiteenlopende weersomstandigheden én in iedere situatie goede grip bieden. Keramiek is een sterk en robuust materiaal met een lange levensduur. Keramische tegels zijn uv-bestendig en verkleuren niet. Ook zijn ze ongevoelig voor organische en anorganische belastingen.

De buitentegels van Mosa zijn met hun zeer beperkte wateropneming (minder dan 0,5 procent) een uiterst veilige keuze (succesvolle vorsttest). Dankzij de lagere poreusheid zijn ze – zelfs ongeglazuurd – ook nog beter bestand tegen vuil en vlekvorming.

Installatie: flexibele plaatsing

De ondergrond heeft een grote invloed op hoe je buitentegels kan leggen. Er zijn drie manieren: de tegels verlijmen, in een gestabiliseerd zandbed leggen of plaatsen op een verhoogd vloersysteem met verstelbare vloerdragers. Welke methode het best is, verschilt per situatie en hangt vooral af van het onderliggende oppervlak en de vereisten waaraan de vloer moet voldoen.

Keramische tegels hebben alvast een lichter gewicht per vierkante meter dan beton of natuursteen, wat handig is met het oog op de onderliggende constructie, maar ook voordelen biedt bij transport en installatie. Verhoogde vloersystemen bieden de gebruiker veel flexibiliteit. In combinatie met Mosa XT is dit de ideale installatiemethode. Andere legmethodes kunnen echter even gemakkelijk worden ingezet. Dankzij hun dubbele dikte zijn de Mosa XT-tegels trouwens erg sterk. Verkrijgbaar ook in grote formaten (tot 60 bij 120 centimeter) en in een reliëfuitvoering met verhoogde antislipwaarde.

Duurzaam: op lange termijn

Keramiek is niet alleen een kwalitatief maar ook duurzaam materiaal voor buitentoepassingen. Zo hebben de buitentegels van Mosa een lange levensduur, en zijn ze recycleerbaar en herbruikbaar, door de productienormen.

Handig, want architecten zoeken steeds vaker naar oplossingen die aan specifieke milieuvereisten voldoen of bijdragen aan de duurzaamheid van een gebouw. Vrijwel alle Mosa-tegels zijn Cradle to Cradle (C2C) Silver-gecertificeerd; de C2C-certificering draagt bij aan positieve scores voor internationale keurmerken voor duurzaam bouwen, zoals LEED, BREEAM, DGNB en HQE.

Niet alleen de grondstoffen maar ook het productieproces speelt hierin een belangrijke rol. Alle vloertegels van Mosa, inclusief de XT-tegels, worden geproduceerd volgens het Ultragres-procedé en bieden kwaliteitsgaranties voor zowel het oppervlak als de onderzijde van de tegel.

Onderhoud: gemakkelijk reinigen

Ook op het vlak van onderhoud kunnen keramische tegels heel wat troeven uitspelen, zeker ten opzichte van andere materialen. Het oppervlak van Mosa-tegels is zeer slijtvast en eenvoudig te reinigen.

XT collectie:

De extra sterke XT-tegels zijn opgenomen in de modulaire tegelprogramma’s van de volgende Mosa-series:
• Quartz - XV en XRQ
• Solids - XV en XMR
• Terra Beige & Brown - XV
• Terra Greys - XV en XRL
• Terra Maestricht - XV, XVE en XRL
• Terra Tones - XXYZV

Meer informatie: https://www.mosa.com/nl-be/producten/terrastegels

 

Contactgegevens

Royal Mosa :  Joy Moonen I

Tel. +31 43 368 88 39 I Joy.Moonen@mosa.nl

RCA PR I Hilde Meus I

Tel. +32 11 590 590 I hilde.meus@rca.be I www.rcapress.be

Over Mosa - www.mosa.com

Mosa heeft ruim 130 jaar ervaring in de keramische tegelindustrie en produceert tegels voor wanden, vloeren, gevels en terrassen. Doordat het bedrijf voortdurend de grenzen opzoekt van wat mogelijk is met keramiek, zijn de producten vooruitstrevend en innovatief.

Van design tot productieproces is Mosa intensief gericht op duurzaamheid in de zin van Cradle to Cradle ®. Er wordt gestreefd naar hergebruik van materialen om afval te verminderen, energie te besparen en maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Mosa werkt met zuivere grondstoffen, een groot recyclingpotentieel, een laag energieverbruik, milieubesparend waterbeheer en goede arbeidsvoorwaarden. Als eerste producent van keramische tegels ter wereld is Mosa erin geslaagd om nagenoeg de hele tegelcollectie Cradle to Cradle Silver te certificeren. Jarenlang onderzoek en investeringen hebben nog meer resultaten opgeleverd zoals het ISO 14001 certificaat, Dubokeur en een eigen vermelding in de Nationale Milieudatabase. Zo dragen Mosa-tegels ook bij aan duurzame gebouwlabels.