Mosa lanceert nieuwe Canvas collectie

De keramische tegel die uitermate geschikt is voor multifunctionele, drukbezochte ruimtes

Bij Mosa zien wij ieder oppervlak als een canvas waarop het leven zich kan ontvouwen. De nieuwste aanwinst in onze productportfolio, Canvas, is een eerbetoon aan dit idee. De serie viert de kracht van design als kunst voor iedere dag. Deze keramische vloertegels zijn ontwikkeld met het oog op veelzijdigheid en subtiliteit. Met hun verfijnd glinstereffect en tactiele afwerking sturen ze de blik van de kijker zonder specifieke voorkeursrichting over de patronen. Samen met het reliëfdesign en de unieke coating, creëren de tegels een oppervlak dat onderhoudsvriendelijk en slipvrij is.

Ontwikkeld om zich aan te passen
Het concept van Mosa Canvas is ontwikkeld om een toegewijd decor te scheppen voor het leven van alledag door zijn eenvoud, natuurlijke look en ingetogen eigenschappen. De tegels zijn ontwikkeld om zich aan te passen en samen te werken met omringende kleuren en design-kenmerken. Deze kenmerken maakt de Canvas-serie uitermate geschikt als vloeroppervlak in multifunctionele, drukbezochte ruimtes, zoals winkels en openbare gebouwen. Alle tegels worden gekenmerkt door een granulaatmix met keramische vlokken in een veelheid aan maten en pigmenttonen, waardoor het van veraf een gelijkmatig geheel lijkt, maar het in feite het rijke resultaat is van een gelaagde samenstelling van details.

Kleuren en formaten
De Canvas-serie is verkrijgbaar in twee praktische formaten – 30 x 60 en 60 x 60 centimeter. Het kleurenpalet is geïnspireerd door de natuur en verkrijgbaar in negen kleuren: van koel wit tot ivoorzwart. Hoewel Canvas zo is ontworpen dat het patroon de blik van de kijker niet stuurt met een bepaalde voorkeursrichting, biedt het formaat 30 x 60 centimeter de optie om het oog in een bepaalde richting te leiden. Indien gewenst kan de ontwerper dit formaat gebruiken bij het creëren van een patroon of als accent in combinatie met de tegel van 60 x 60 centimeter. De tegelserie bevat eveneens traptreden en plinten.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is een belangrijk grondbeginsel voor Mosa, en Canvas is daarop geen uitzondering. De tegels zijn vervaardigd met de puurste materialen in een duurzaam ontwerp- en productieproces en bekroond met het Cradle to Cradle® Silver-certificaat. Wij zijn toegewijd om respectvolle contacten te onderhouden met zowel mensen als de natuur in alle aspecten van onze productiemethode en diensten. De natuurlijke feel en het pure keramische karakter van Canvas weerspiegelen dit.

Ten slotte is de Canvas serie trouw aan zijn naam. Deze natuurlijke keramische tegels hebben een fijne textuur en nodigen uit tot aanraken. Zij creëren een gevoelige, coöperatieve en ingetogen omgeving dankzij de hoogste standaarden voor ontwerp en materiaalkeuze.

Vind hier meer informatie over Mosa Canvas.

Contactgegevens
Koninklijke Mosa
Meerssenerweg 358
6224 AL Maastricht
support@mosa.com

www.mosa.com

Meer informatie, waaronder foto's in hoge resolutie, kunt u verkrijgen via:
Joy Moonen
joy.moonen@mosa.com

+ 31(0)43 368 88 39

Over Mosa
Bij Mosa hebben we passie voor keramiek. Al meer dan 135 jaar produceren we tegels uit de zuiverste grondstoffen en met de magie van innovatief Nederlands design. We omarmen de Cradle to Cradle®-filosofie en streven ernaar om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen zodat zij wereldwijd kenmerkende gebouwen kunnen ontwerpen die de tand des tijds doorstaan. In meer dan vijftig landen verspreid over vier continenten prijken onze tegels op wanden, vloeren, gevels en terrassen van particuliere, commerciële en openbare gebouwen, zowel binnen als buiten.

Onze tegels zijn ontworpen om de tand des tijds te doorstaan. Bij Mosa blijven we naar de toekomst kijken omdat milieu, duurzaamheid en het welzijn van de volgende generaties belangrijk zijn voor ons. Wij ondernemen volgens de Cradle to Cradle-filosofie. Met deze circulaire aanpak kunnen we een positieve bijdrage leveren aan onze maatschappij, onze economie en onze planeet. Bijna onze hele tegelcollectie is Cradle to Cradle-gecertificeerd. Hierdoor speelt Mosa een belangrijke rol bij het verkrijgen van keurmerken voor duurzame bouw.

www.mosa.com