Nieuw formaat 90 x 90 centimeter versterkt veelzijdigheid serie Mosa Solids

In een ruimte waar veel mensen komen moeten de vloeren tegen een stootje kunnen. De serie Mosa Solids staat voor sterke, robuuste tegels die functionaliteit en elegantie combineren. Voortaan is deze serie ook verkrijgbaar in 90 x 90 centimeter. Dit nieuwe formaat onderstreept het effect van majestueuze grote ruimtes en laat kleinere vertrekken groter lijken.

Bij het ontwerp van de Mosa Solids-serie werd niet enkel rekening gehouden met praktische overwegingen en de robuustheid van de tegel, er werd ook gestreefd naar elegantie en veelzijdigheid. Om dat laatste meer kracht bij te zetten, is nu ook het formaat 90 x 90 centimeter aan de serie toegevoegd.

Groter in centimeters en in uitstraling

De tegels van de Mosa Solids-serie in 90 x 90 centimeter zijn niet alleen groter in afmetingen. Vergeleken met de Mosa Solids in 60 x 60 centimeter zijn de textuur en de vlamrichting met 150 procent versterkt. Daardoor oogt de tegel ook echt groter. Doordat er minder voegen zijn, is de vloer makkelijk te onderhouden en ziet hij er strak uit. Het resultaat is levendig en luxueus.

Ook groots in kleinere ruimtes

Mosa Solids zijn dus uitermate geschikt voor grote en imposante ruimtes. Maar ook kleinere kamers hebben baat bij een tegel van formaat. Een grotere tegel trekt kleine vertrekken namelijk open en laat ze groter lijken. Ook dit is toe te schrijven aan het feit dat er minder voegen zijn. De te hanteren regel is doorgaans dan ook: hoe beperkter de ruimte, hoe groter de tegel best is.

Dieptewerking en variatie

Elke tegel van Mosa Solids heeft zijn eigen textuur. Geen enkele tegel is precies hetzelfde. De combinatie van gesproeidroogd granulaat met fijne en grove vlokken creëert een unieke visuele dieptewerking. Hoewel het materiaal glad is afgewerkt, oogt de tegel zowel grof als luxueus. Daarmee grijpt de tegel terug naar natuurlijke omgevingen waar subtiele verschillen in kleur voor een rijke variatie zorgen.

Cradle to Cradle

Van design tot productieproces is Mosa intensief gericht op duurzaamheid in de zin van Cradle to Cradle®. Zo is Mosa er als eerste keramisch tegelbedrijf ter wereld in geslaagd om de gehele tegelcollectie Cradle to Cradle Silver te certificeren. Dit geldt uiteraard ook voor Mosa Solids in 90 x 90 centimeter.

Richtprijs: 120 euro/m² incl. BTW

Over Mosa.

Mosa heeft ruim 130 jaar ervaring in de keramische tegelindustrie en levert tegelconcepten voor wanden, vloeren, gevels en terrassen. Doordat het bedrijf voortdurend de grenzen opzoekt van wat mogelijk is met keramiek, zijn de producten vooruitstrevend en innovatief. Jaarlijks worden ongeveer zes miljoen vierkante meter keramische tegels geleverd in 30 landen op vier continenten. Daarmee is Mosa een belangrijke speler op de wereldwijde tegelmarkt en verrijkt zij de wereld van de architectuur met hoogwaardige, esthetische en functionele tegels.

Van design tot productieproces is Mosa intensief gericht op duurzaamheid in de zin van Cradle to Cradle®. Mosa is er als eerste keramisch tegelbedrijf ter wereld in geslaagd om de gehele tegelcollectie Cradle to Cradle® Silver te certificeren. Er wordt gestreefd naar hergebruik van materialen om aan de hand van vijf hoofdcriteria afval te verminderen, energie te besparen en maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen: zuivere grondstoffen, groot recyclingpotentieel, laag energieverbruik, milieubesparend waterbeheer en goede arbeidsvoorwaarden. Grondstoffen worden bovendien zoveel mogelijk uit de regio gehaald en de volledige productie vindt plaats op een steenworp afstand van het centrum van Maastricht. Op precies dezelfde plek als waar Louis Regout het bedrijf in 1883 oprichtte. Toewijding en traditie gaan hier vanaf de oprichting samen en dat heeft geresulteerd in een bedrijf waar design, ambachtelijkheid en innovatie belangrijk zijn.

Voor meer info

Mosa. I Joy Moonen I

Tel. +31 43 368 88 39 I Joy.Moonen@mosa.nl I www.mosa.com

RCA PR I Véronique Daenen I

Tel. +32 11 590 590 I veronique.daenen@rca.be I www.rcapress.be