Ontwerp zelf je interieur met Mosa Murals

Zet een designwand naar je hand

Met Mosa Murals heeft tegelspecialist Mosa een speeltuin van formaat gecreëerd. Subtiele kleurtonen, verrassende formaten en elegante glansgradaties wisselen elkaar af volgens jouw inspiratie. Ontdek de vele combinaties en laat je, door de nieuwe online tool Mosa Pattern Generator, gidsen naar een unieke keramische wand.

Mosa Murals is een vernieuwend concept voor keramische wanden. De collectie is opgebouwd uit drie series – Blend, Lines en Change – met elk een eigen karakter op basis van hetzelfde kleurenpalet. Zo creëer je een authentieke ‘mural’ die verdergaat dan tegels in een wand. De keramische wand heeft een individuele signatuur, gevormd door een afgewogen combinatie van formaten, kleuren, kleurtonen en oppervlakken in een gekozen of zelf ontworpen grid.

De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos, maar de Mosa Pattern Generator helpt je handig op weg. Deze online designtool bevat een grote selectie grids en patronen ter inspiratie, ontworpen door het Mosa Design Team. De patronen zijn meteen toepasbaar of kan je als leidraad gebruiken voor een eigen ontwerp. Je kan gemakkelijk foto’s importeren in ontwerpprogramma’s of grids downloaden voor gebruik in 2D- of 3D-software. Tevreden met het resultaat? Print het uit voor je moodboard of maak een technische tekening voor de tegelzetter.

• Blend, harmonieus & levendig

Blend is ontworpen voor een harmonieuze mix van kleurtonen, formaten en glansgradaties. De tegels kan je onderling mengen tot een levendig vlak – ingetogen of net meer expressief. Het palet aan subtiele kleurtonen, formaten en glansgradaties is samengebracht in kleurfamilies die op elkaar zijn afgestemd. Voor oneindig veel designmogelijkheden én een individuele signatuur.

• Lines, verdieping & verfijning

Lines gaat over de subtiele variatie van asymmetrische reliëfs. De tegels verleiden door een spel van licht, schaduw en beweging. En intrigeren door strak hellende lijnen en bijzondere geometrische structuren. Voor liefhebbers van verdieping en verfijning.

• Change, mat & glans

Change staat voor keramische expressie in een pure vorm. Een dikke glazuurlaag benadrukt het keramisch karakter van de tegelwand en creëert een beklijvend beeld – met eenvoudige patronen in één formaat zelfs. Change in steenmat-glans maakt de wand sprekender, Change in steenmat-steenmat versterkt het kleureffect. Voor een dynamische wand die speelt met licht en beweging.

Praktische info Mosa Murals

Productlijnen Blend, Lines, Change

Materiaal keramiek

Afmetingen

15 x 15, 15 x 30, 30 x 30 cm (7 mm dikte)

30 x 30, 30 x 60 cm (10 mm dikte)

Kleuren

• bright white, light cool grey, mid warm grey, dark anthracite (alle formaten)

• clay beige, stone grey, air blue, sea blue, brass brown, earth brown, brimstone yellow, moss green, wood green (15 x 15, 15 x 30 cm)

Afwerking steenmat en hoogglans

• Blend-tegels zijn volledig steenmat of volledig hoogglans, maar de verschillende uitvoeringen kunnen wel samen gecombineerd worden in een wand.

• Lines- en Change-tegels zijn volledig steenmat, volledig hoogglans of een combinatie van steenmat en hoogglans in 1 tegel.

Certificering Cradle to Cradle® Silver

Over Mosa.

Koninklijke Mosa in Maastricht is een toonaangevende tegelproducent die zich vooral op de internationale architectuurmarkt richt. Design, functionaliteit, duurzaamheid en professionaliteit vormen de kern van het bedrijf. Mosa heeft 130 jaar ervaring in het vervaardigen van keramiek en ontwikkelt unieke technologieën voor de productie van wand- en vloertegels. Het ontwerp- en productieproces (in Maastricht) vindt in eigen beheer plaats, zodat dit proces compact en flexibel blijft.

Verantwoord omgaan met het milieu staat centraal bij Mosa. Dat stopt niet bij de ontwikkeling en productie van de tegels, maar gaat veel verder, inclusief recycling van de tegels die trouwens Cradle to Cradle Silver® gecertificeerd zijn.