Terra Family, een wereld van tegels

Keramiekspecialist Mosa inspireert tot een eigentijds interieur & exterieur

Met de tegelcollecties in de Terra family brengt Mosa haar ambities knap in de praktijk: inspirerende kwaliteitscollecties aanreiken voor tijdloze vloeren en wanden. De modulaire successerie Terra Maestricht – een begrip in tegelland – splitst zich daarbij op in gevarieerde deelcollecties voor een eigentijds interieur & exterieur.

Terra Maestricht, elke tegel anders

Aan de basis van de Terra family ligt Terra Maestricht, een tegel die de tijd trotseert. Voor deze topserie ontwikkelde Mosa een specifieke techniek, waarbij elke tegel van uiterlijk verschilt en daardoor heel natuurlijk oogt. Deze uitgebreide en modulaire serie trekt meteen alle registers open: van xxs tot xxl, licht tot donker, koel tot warm, vlakke structuur tot reliëf, wand tot vloer, douchedrain tot trapafwerking en binnen tot buiten.

Door de vele mogelijkheden zit niemand verlegen om inspiratie. Bovendien is Terra Maestricht een innovatief tegelconcept dat sfeervol aansluit op de architecturale trends. Zo kan je met een minimale voeg werken – de tegels zijn zeer vlak en gerectificeerd, extreem maatvast ook – en hebben deze ongeglazuurde tegels een poederachtige, matte uitstraling. De tegels met reliëfstructuur zijn robuuster van karakter, ideaal voor buitentoepassingen en natte ruimtes.

Alle tegels zijn van pure keramiek, dubbelhard gebakken. Daardoor zijn ze keihard, kleurecht, krasvast, onverslijtbaar en vorstbestand. De duurzame tegels zijn bovendien op een groene en verantwoorde manier geproduceerd, waardoor ze het unieke Cradle to Cradle® Silver-certificaat dragen.

Praktische info

Afmetingen: • 60 x 120, 40 x 120, 30 x 120, 20 x 120 cm

• 100 x 100, 90 x 90, 45 x 90, 75 x 75 cm

• 60 x 60, 30 x 60, 20 x 60, 15 x 60, 10 x 60, 5 x 60 cm

• 45 x 45, 30 x 30, 15 x 30, 20 x 20, 15 x 15 cm

 

 

 

 


Terra Maestricht Planks, smalle stroken

Met een intrigerend lijnenspel geeft Terra Maestricht Planks een nieuwe kijk op wanden en vloeren. De variaties zijn talrijk en leveren interessante vlakken op, helemaal in lijn met de architecturale trends van vandaag.

Aan de basis liggen vier stroken met een lengte van 60 cm, in koele en warme tinten, in vlakke en reliëfuitvoeringen. Mosa stelt diverse legpatronen in de verschillende formaatcombinaties voor. Wat dacht je van een horizontaal ‘gestapeld’ patroon? Afwisselend vlakke en reliëfstroken? Smalle en bredere horizontale voegen gecombineerd?

Praktische info

Afmetingen: 5 x 60, 10 x 60, 15 x 60, 20 x 60 cm

 

 

 

 

 

 

 

Terra Tones, levendige nuances

Terra Tones is een innovatief en prijswinnend concept van Mosa, uniek in zijn soort. Geen tegelserie in de klassieke zin dus, maar wel een subtiel tegelvlak in afgewogen keramische tinten. Het resultaat is een levendige gevel, vloer of wand met een natuurlijke uitstraling, zowel binnen als buiten.

Terra Tones is een set van drie tegels in een kleurgroep. Je kan kiezen uit grijsgroen, middengrijs, antraciet en koel zwart, met telkens een lichte toon, middentoon en donkere toon. Door het mixen van deze nuances ontstaan verrassende keramische vlakken. Combineer verschillende formaten en je versterkt nog meer de natuurlijke levendigheid van deze ongeglazuurde tegels met een subtiel poederachtig vlak oppervlak. De mogelijkheden zijn elegant en eindeloos.

Praktische info

Afmetingen: 60 x 60, 5 x 60, 10 x 60, 15 x 60, 30 x 60 cm